Incercam sa gasim stiri locale pe toate site-urile agentiilor nationale, dar gasim doar accidente si dezastre sau daca insisti dai de politica, dar in rest nimic! A, uite ca am gasit o stire despere elevii ieseni, cei care la Olimpiada Nationala de la Breaza – judetul Prahova – au luat locul intai la fizica! Bravo lor, nimic de zis, doar cuvinte de lauda. rezultatele sunt cu atat mai meritorii avand in vedere ca judetul Iasi a participat cu 23 de elevi, iar 21 s-au intors cu medalii: 7 medalii de aur, 7 medalii de argint, 6 medalii de bronz și o Diploma de onoare.

Buna dimineata ieseni si romani de pretutindeni

Daca am vazut ca la invatatura Iasul sta bine, la afaceri vin vesti si mai bune: 200 de firme ar putea beneficia de facilitati fiscale, ceea ce ar putea sa ii bucure pe miciii intreprinzatori. In acest moment vorbim despre o initiativa a celor de la PNL Iasi, deci nu este nimic sigur. Ar trebui sa beneficieze de aceste facilitati fiscale cei ce investesc minim 5.000 de euro in Iasi, iar cele 200 de firme care vor fi acceptate vor genera minim 200 de locuri de munca.

Ce stiu eu este faptul ca salariile sunt mici, impozitele mari si deci este cam greu sa ajungi la un profit bunicel in Romania, firmele care rezista pe piata sunt adevarate monumente de vointa – asta daca-si platesc 100%  darile catre stat! Scutirea se refera la impozitele locate – cladiri, terenuri si se ridica la maxim 2.000 de euro! Ma si gandesc cine are impozite pe cladiri de peste 2.000 de euro/an in Iasi?

La final o veste buna pentru angajatii care pot primi  zile libere de 1 mai – 30 aprilie este zi libera! Adica dupa weekend, luni va fi zi libera, iar pe 1 mai iarasi liber! Evident ca va fi recuparata pe 11 mai, asa ca nimic nu se pierde, totul se recupereaza!

Iași - vedere de sus

Bună dimineața ieșeni și romani de pretutindeni