Trec an de an pe langa Matca si incerc sa iau legume mai ieftine, dar mereu sunt mai scumpe ca la oras – evident daca vrei sa le cumperi la kilogram si nu la tona! Problema e alta, nu inteleg de ce nu le vand si la kilogram la un pret bun, avand in vedere ca scapa dce marfa, sa nu-i mai vad an de an cum se plang ca arunca marfa? Nu-i rog sa-mi lase mai ieftin, dar sa fie avantajos, sa nu cumpar de la oras aceiasi marfa, mai ieftin. Ok, poate nu e chiar la fel de buna aia de la oras, dar chiarsi asa, eu as vinde sa scap de marfa, nu sa raman cu ea si sa o arunc gratis!

De ce nu merge agricultura la romani sau dezastrul de la Matca judetul Galati?

Poti sa crezi ca la Matca in judetul Galati exista frigider pentru legume? Da, doar ca sta gol ca nimeni nu vrea sa plateasca cat cere proprietarul, iar el nu vrea sa lasa la pret sa-i convina si taranului – consateanul sau. Asa se face ca pierd cu totii la gramada – nu degeaba se spune ca esti facut gramada – vorba romaneasca din batrani! Asa facem doar noi moldovenii sau o fi si prin alte parti la fel? Ba produci prea putin si nu iti ajunge sa traiesti, ba produci prea mult si arunci pe camp ca nu stii sa vinzi, unde ajungem in felul asta?

Mai am o problema, cea legata de statul asta al nostru, vad ca la nemti merge orice, ai o idee scrii doua hartii si pac – faci gem de fructe din gradina si e ok! La noi nu merge nimic, oric vrei sa incepi e mort din fasa. pai asta si vor cei de la guvernare – nu doar cei de acum, si aia din trecut erau la fel – sa aducem din import si ai nostri sa stea sa se uite in pod, nu-i asa? Sa sa vanda la negru, sa ne laudam ca avem economie subterana – mai ceva ca minerii!

Legume ieftine

De ce nu merge agricultura la romani sau dezastrul de la Matca județul Galați?