Se discuta atat de des despre biserici si catedrale in Romania incat deja cred ca s-a epuizat subiectul – fiecare are parerea sa, dar daca ma uit la Catedrala Ortodoxă ”Înălțarea Domnului” din Bacău ma gandesc ca adapostul ala antiatomic nu-si avea rostul. De ce? Pai cand sa fugi acolo si de ce? A daca o fi de fapt antiaerian, aici deja avem alta discutie, desi iarasi se poate considera ca astfel de „oprelisti” nu mai sunt de folos in mileniul trei.

Catedrala Ortodoxă ”Înălțarea Domnului” din Bacău

Bacaul – orasul unde as fi putut fi repartizat inainte de Revolutia din ’89 – muncicipiul cu 144 de mii de locuitori, municipiu cu doua universitati, mai pe scurt ora s cu perspective dar care azi se gaseste mai la coada clasamentului. lecat de Catedrala, reamintesc ca s-a inceput constructia ei in 1991, deci nu este o inventie de ultima ora, asa cum s-a mai speculat in presa. Nu zic nici ca investitia a fost facuta fara bani publici – nu am date, dar oricum nu este o investitie inceputa azi si trebuia oricum terminata daca nu voiam sa aruncam banii pe fereastra.

Desi s-a mintit prin presa legat de adapostul antiatomic, care de fapt era unul obisnuit, antiaerian si de care speram sa nu avem nevoie, dar de care un oras are cu siguranta nevoie – nu a amintit nimeni de sala de expozitie de la subsol, oare de ce? Nu am gasit data la care a fost terminata, dar cu siguranta internautii vor gasi aceste date si le for posta pe retele de socializare. Fara sa vereau sa laud constructia va reamitesc ceva – Canalul Dunare Marea Neagra a fost facut cu sange si azi ne mandrim cu el, Napoleon a ramas un geniu desi nu vreau sa va areamintesc cate suflete au pierit datorita lui – deci progresul se naste mai greu si cu sacrificii.

Catedrala din Bacău

Catedrala Ortodoxă ”Înălțarea Domnului” din Bacău