Vechile bilete pentru mijloacele de transport in comun erau valabile evident pe un singur mijloc de transport, deci daca mergeai o statie si trebuia sa schimbi autobuzul sau tramvaiul, aveai nevoie de doua bilete. Acum, cu noul bilet valabil 120 de minute poti merge timp de doua ore de la prima taxare cu oricate autobuze si tramvaie ai nevoie ca sa ajungi la destinatie. Multi ieseni nu au priceput din prima clipa cum stau treburile, dar acum sunt extrem de multumiti.

Biletul cu valabilitate de 120 de minute la Iasi, acum si cu doua calatorii

Compania de transport public Iasi, cunoscuta iesenilor sub sigla CTP a decis sa faca un cadou celor ce folosesc mijloacele de transport in comun, biletul cu valabilitate 120 de minute. Evident ca mai este si un mic subterfugiu economic, biletele s-au scumpit, costand acum 2,5 lei. Teoretic ar fi trebuit sa existe si bilete obisnuite, dar acestea se gasesc mai greu sau deloc. Noul tarif este valabil de la 1 septembrie, crescand de la 2 lei pentru 120 de minute sau 4 lei cel de doua calatorii – adica 240 de minute [ 4 ore! ].

Tot din septembrie ai intrat in vigoare si abonametele pe zone, de exemplu pe zona 1 costa 80 de lei si poti sa schimbi zilnic cate mijloace de transport ai nevoie, fara limita! Aici iesenii chiar ies in castig, pentru ca un abonament vechi pe doar doua linii costa 87 de lei. La fel de utila este si aplicatia mobila 24 Pay cu ajutorul careia poti cumpara biletele cu ajutorul telefonului mobil. Singura problema ar fi sa ai internet pe telefon, caci altfel te trezesti fara bilet si evident, risi amenda – iar bateria ar trebui sa fie incarcata pe perioada cursei.

Bilete autobuz Iași

Biletul cu valabilitate de 120 de minute la Iași, acum si cu doua călătorii