Nicoleta Hritcu a venit de peste Prut la noi la Iasi, a lucrat o perioada ca angajat si asa a ajuns la 30 de ani, cand a decis ca este momentul sa-si ia viata in propriile maini. In 2012 a decis ca nu mai are alt drum de urmat decat cel al antreprenoriatului, iar din 2013 a aparut pe piata de dulciuri artizanale din Iasi – Cuptorul Moldovencei. Astazi are o cifra de afaceri de peste un milion de dolari pe an, cinci puncte de desfacere, 54 de angajati si se pregateste sa deschida o franciza in restul Romaniei. Eu i-as propune sa o deschida in Germania – caci in Franta este concurenta prea mare, iar in Elvetia nu sunt suficienti romani!

Cuptorul Moldovencei – o afacere dulce la Iasi

Cine nu a auzit de bomboanele din Basarabia de la Bucuria? Dar de placinte cu carne ce ziceti? Stau si ma intreb: La placinte este a unui roman trecut peste Prut la Chisinau, sau a unui basarabean ce a venit acasa in Romania sa ne vanda placinte calde? Nu stiu inca raspunsul, dar stiu ca Nicoleta Hritcu a venit sa invete la Iasi, dar a decis sa ne indulceasca cu bunatati de la Cuptorul Moldovencei. Iar cei peste 1000 de clienti ce-i trec pragul zilnic sunt dovada clara ca a reusit!

Moldoveanca a venit din Soroca la Iasi, a decis sa ne aduca de acasa retetele bunicii si cate si mai cate, caci stia ca noua ne plac bunatatile. Cat a costat investitia initiala nu stim inca, probabil ca nu putin – dar uite ca in sase ani a reusit sa depaseasca cifra de afaceri anuala de 1 milion de dolari! Incercati sa numarati pana la un milion sa vedeti cat va ia, apoi va ganditi ce inseamna asta la nivel de afacere. Iar ca sa nu va gandti ca Nicoleta a pornit la drum cu gandul de a face afaceri, va spunem ca la baza este actrita. Cum o atrageau insa si afacerile a mai facut o facultate, tot la Iasi – Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Apoi lucrurile au inceput sa vina de la sine!

Cuptorul Moldovencei

Cuptorul Moldovencei – o afacere dulce la Iași