Sistem de Management de Trafic în municipiul Iasi” este un proiect al municipalitatii din orasul nostru ce va fi finantat din bani europeni. O parte a proiectului prevede montarea de semafoare si indicatoare de circulatie, de unde imi vine repede ideea ca iarasi e vorba de acordare de bani unor „investitori strategici” asa cum ne-am obisnuit in Romania. Cum de m-am gandit la asta? Pai este vorba despre 1.240 de semafoare si 2.000 de indicatoare noi, investitia totala fiind de aproximativ 70 de milioane lei (noi ). Licitatia a avut deja loc, deci acum se asteapta banii si evident efectuarea lucrarilor.

Banii europeni ajung si la Iasi, licitatii publice pentru infrastructura

Banii europeni ar trebui sa ajunga la doua firme din Bucuresti, respectiv UTI Bucureşti si Information Business Consulting Bucuresti, castigatorii licitatiei organizate de primarul Iasului, Gheorghe Nichita. Acesta ne promite ca traficul din oras va fi mult mai fluid, adio ambuteiaje si blocaje in trafic. Cum circul destul de des prin Iasi cu masina, nu stiu de ce dar nu semafoarele mi se par ca lipsesc, ci poate sensuri giratorii si in anumite locatii, mai putine reparatii si sensuri blocate de masinile parcate ilegal.

Stirea este din 2013, iar termenul de livrare era 2015. Ati simtit ca ceva merge mai bine la noi in oras? Sau banii au venit, s-au cheltuit si noi circulam la fel ca si acum doi sau trei ani in urma? Lansam invitatia catre cititorii nostri sa ne scrie pe FaceBook cum se circula azi in Iasi, pentru a da drumul rubricii „Stiri din traficul Iesean„. Ca sa incheiem cu ceva de actualitate: peste 800 de camere video vor fi montate in Iasi de primarie, pentru ca vom deveni „cel mai sigur oras” din Romania!

Circulatie in Iasi

Banii europeni ajung si la Iasi, licitatii publice pentru infrastructura