Recent nu stiu care ziar online obscur ne explica ca in Iasi e polul saraciei, ca uite in satul Lungani e mare saracie, un sat cu 1000 de locuitori in mijlocul pustietatii – cum ar zice cineva, iar comuna cu patru sate ce poarta acelasi nume are nici sase mii de suflete. Ma intreb oare chiar stau cu burta la soare si asteapta cei 140 d elei d ela stat pentru a trai, sau de fapt se declara saraci si iau banii pentru ca oricum se dau?

Este sau nu este Iasiul cel mai sarac judet din Romania?

Nu stiu daca exista cineva care traieste din ajutoare sociale – ma refer sa traiasca la drept, nu ca le incaseaza, nu prea cred ca se poate trai nici cu venitul minim pe economie, adica un 1000 de lei pe luna, mai ales daca esti singur si stai in gazda. Cred ca statistica nu e chiar cea corecta, dar este clar ca astea sunt datele oficiale, iar cum se poate sa fii asistat social in Romania este o alta discutie.

Romanul s-a invatat sa ia tot ce se poate lua de la stat, spre deosebire de polul opus, elvetienii care nu vor nimic de la stat, vor sa fie lasati in pace. Cei de la reporter-is cred ca in comuna sunt 4.500 de locuitori desi datele de pe Wikipedia zic ca erau ceva mai multi, iar jumate zic ei sunt asistati. Asa si? Am mai vazut palate si proprietarii cereau ajutor de incalzire, deci sa nu zicem hop pana nu masuram, ok? Pana la proba contrarie judetul Iasi sta bine la somaj – are o rata sub cea medie pe tara. Nu stam nici pe departe pe roze, dar nici cum vor unii sa ne faca sa parem.

primarul din Lungani

Este sau nu este Iasiul cel mai sarac judet din Romania?