Nu stiu daca cifra reala este 50 sau 60 de mii de euro, la capitolul investitii in politia calare din municipiul Iasi, dar cert este ca de asta vara avem si cai si politisti calare in oras. O fi de bine, o fi de rau? Eu zic ca daca se investea in biciclete era mai bine! Asta pentru ca s-au luat cinci cai, evident ca cineva se va ocupa de ei, iarba si apa pentru papica, iar iarna cam greu cu calul prin oras. Care-i castigul?

Politia calare din Iasi, o investitie de 60.000 de euro din banii contribuabililor

Nu stiu de ce tari precum SUA, Germania sau Marea Britanie se distreaza cu politia calare, eu cred ca este o risipa de energie, mai bine faceau altceva cu caii, nu prin oras la trap sau la galop. Intre timp de la ideea venita in vara se pare ca a scazut pretul la cai si deja investitia era estimata la 40 de mii de euro si sase cai. Evident ca 20.000 de euro vor fi neceari pentru amenajearea grajdurilor, deci ajungem iar la 60 de batrane!

Ca de obicei la noi, initiativa vine vara, o lungim pana toamna si cand este inutil, adica iarna propunem sa incepem treaba. Parca vad peste un an sau doi ca a fost o licitatie „planificata” si iarasi DNA-ul are de munca la greu in Iasi. Dar sa incheiem intr-o nota optimista, probabil ca politia calare din Iasi va fi o atractie pentru vizitatorii orasului, care vrem sau nu, este al doilea ca marime ( in functie de numarul de locuitori ) din Romania ( Pardon, era in 2002 cand avea peste 320 de mii de locuitori, acum este deja pe patru! ).

Politia calare din Iasi

Politia calare din Iasi, o investitie de 60.000 de euro