Cu totii am auzit deja de comuna Ciugud, unde primarul a facut minuni accesand fonduri europene, iar toti credeau ca numai in Ardeal se poate, dar uite ca si comuna Hoceni din judetul Vaslui a reusit performanta de a se ridica la standarde europene. Aici se strange gunoiul selectiv, desi avem orase mari din Romania unde asta ramane doar o poveste, iar carutele nu mai circula pe drumurile centrale. Pare o poveste dar de fapt este povestea de succes a unei comune din unul dintre cele mai sarace judete din Romania.

Comuna Hoceni – Vaslui altfel decat ne-am obisnuit in Romania

Daca totul s-ar fi realizat numai cu bani de la Uniunea Europeana am fi zis ca ne asteptam, dar iata ca datorita investitiilor facute deja se pot strange si bani de la agentii economici locali. Daca in orase primaria nu mai asfalteaza de mult, aici in Hoceni avem strazi asfaltate mai ceva ca pe soselele nationale. Adica se poate, totul este ssa vrea primarul sa munceasca pentru comunitate, nu pentru interesul personal.

Asa am ajuns noi sa dam stiri despre lucruri care in alte tari sunt normale. Ne minunam ca exista comune unde apa potabila este la robinet in fiecare casa, iar toaletele nu sunt in gradina. Am ajuns sa ne laudam cu normalitatea, cam asta este adevarul. Dar si asa, nu putem sa nu-l felicitam pe primarul din Hoceni – Vasile Țabără. Chiar mi-a placut ideea de a trimite gunoiul prin posta celor ce nu-l arunca unde trebuie! Sa speram ca o sa scriem tot mai des despre astfel de localitati, poate si in judetul Iasi!

Comuna Hoceni

Comuna Hoceni – Vaslui altfel decat ne-am obisnuit in Romania