Cine nu-si doreste un concediu prin Bucovina, mai ales acum cand s-a deschis micul trafic de frontiera intre Romania si Republica Moldova? Sa zicem ca ai transportul Iasi – Chisinau asigurat si tot ce trebuie sa faci este sa treci prin vama Leuseni ( R.M.) si cea din Albita ( RO ). Pentru asdta ar trebui sa te inarmezi cu rabdare, caci daca pe sensul Moldova – Romania am trecut intr-o ora si jumatate, la intors in sens invers, am strabatut distanta dintre cele doua vame in trei ore!

Prin vama Albita, spre Leuseni in 3 ore

Drumul intre Iasi si Chisinau a inceput sa dureze din ce in ce mai mult pentru particularii care stau la cozi interminabile. Degeaba alergi cu 100 de km/h pe Poltava, daca apoi stai trei ore in vama, iar apoi mergi pe drumul spre Iasi pe o sosea nereparata. Parca am trai in tara gropilor, a vamelor si a impozitelor. Nu ziceam nimic daca verdeam cum controleaza masinile la sange, dar din pacate stai in soare doar ca sa te uiti cum un rand merge ca gandul si altul sta pe loc. De ce?

La drumul de intoarcere de la Putna, prin Iasi – ar fi trebuit sa aleg poate vama Sculeni, dar pe aici cei 100 de kilometri pana la Chisinau sunt un calvar. Daca ma intreba cineva si imi zicea ca voi face noua ore de la Putna la Chisinau, ziceam ca aiureaza. Acum am vazut ca se poate! Sa mai zica cineva ca nu suntem frati buni, nu este zi in care sa nu se blocheze traficul fie la vama romaneasca, fie la cea moldoveneasca! Poate ar fi mai bine sa luam avionul?

vama Albita

Prin vama Albita, spre Leuseni in 3 ore