Daca tot a venit vara si concediul odata cu ea, de ce sa nu faci o mica excursie pe la manastirile din Bucovina cu rudele, plecate si ele care incotro? Asa ca ce mi-am zis eu, cum ar fi sa trecem pe la Iulian si Luminita si sa plecam la drum spre Radauti? Iata ca nici nu m-am gandit mult si m-am suit in masina, am trecut vama pe la Albita, am purces pana la Iasi si de aici impreuna cu sotia si varul Iulian, catre Radauti si Horodnic, in judetul Suceava.

In concediu la manastirile din Bucovina cu Iulian, Luminita si Cristi la patrat

Daca norocul a facut sa ajungem in satul de bastina, Horodnicul de jos, iar aici matusa Stela, Elena si Cristi, Viorica si Luminita, impreuna cu Iulian, au decis ca e momentul pentru o excursie prin Bucovina, am zis si noi – adica eu si cu Teo, ca e cazul sa ne punem in miscare. Nu se pune intrebarea de cate ori am fost la Sucevita, nici ca pe drumul catre Radauti am trecut pe la noua manastire Sfantul Mina, ci mai degraba este vorba de o reuniune de familie, impletita cu putina istorie.

Patru zile de odihna in racoarea din Bucovina, fata internet – nu pentru ca nu era, ci pentru ca ce fel de concediu ar fi acela in care stai cu nasul in telefon sau laptop – am petrecut impreuna cu rudele in jurul mesei cu bucate. Nu stiu cum s-a facut, dar somnul care de obicei la ora 11 seara vine, impreuna cu Mos Ene, de data asta nu a mai trecut pe langa noi. Asa se face ca stransi in jurul focului, unde se prajeau micii si carnaciorii, am stat pana la patru dimineata. Noroc cu Elena, care ne-a chmat la somn. Dar am reluat a doua zi, apoi a treia si tot asa, pana am terminat concediul. Mai multe veti gasi pe FaceBook, cu poze si restul povestii de vacanta!

In Bucovina

In concediu la manastirile din Bucovina cu Iulian, Luminita si Cristi la patrat