Al doilea cel mai populat oras al tarii, Iasiul reprezinta cel mai important centru economic si academic din zona Moldovei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” fiind prima astfel de institutie de invatamant infiintata in tara. Orasul se bucura de numeroase locuri ce merita vizitate, avand o bogata istorie, strazi pline de mister si parcuri spatioase pentru relaxare.

Palatul Culturii
Construit intre anii 1906 – 1925, Palatul Culturii din Iasi este cea mai cunoscuta cladire a orasului. Renovat si redeschis in 2016, aici sunt gazduite 4 muzee: Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan Procopiu”, Muzeul Etnografic al Moldovei si Muzeul de Arta. La doar doi pasi de palat se afla complexul Palas, infiintat in 2014, care zi de zi atrage mii de ieseni ce au la dispozitie numeroase activitati ce pot fi efectuate, dar si cafenele sau restaurante.

Manastirea Trei Ierarhi
Vasile Lupu a ridicat manastirea in doar doi ani, intre 1637 si 1639, ce a fost restaurata mai tarziu intre 1882 si 1904, dupa ce, de-a lungul anilor, a suferit in mai multe randuri. Aceasta reprezinta una dintre cele mai frumoase cladiri ale Iasului si se remarca prin arhitectura unica, dar si prin faptul ca aici se afla mormintele lui Dimitrie Cantemir, Vasile Lupu si Alexandru Ioan Cuza.

Parcul Copou
Construit in perioada 1834 – 1848 sub indrumarea printului Mihail Sturdza, acest parc se intinde pe o suprafata de 10 hectare si gazduieste un important monument al literaturii romanesti, Teiul lui Eminescu. Acesta este vegheat de Obeliscul cu Lei, inalt de 13 metri, unul dintre cele mai vechi monumente ale tarii, dar si de bustul de bronz al poetului.

Gradina Botanica
Prima Gradina Botanica a Romaniei a fost inaugurata in 1856 este astazi si cea mai mare, intinzandu-se pe o suprafata de 100 de hectare. Aici se gasesc peste 800 tipuri de trandafiri, orhidee si mai multe plante tropicale sau carnivore, fiind o zona ideala pentru plimbari linistite.

Palatul Culturii Iasi

Palatul Culturii Iasi