Renumit pentru istoria sa bogata, Iasiul a fost candva chiar capitala tarii, iar de atunci si-a pastrat prestanta, atragand turisti din toate colturile tarii, care au la dispozitie numeroase locuri ce merita vizitate, dar si diferite activitati pentru tineri. Aleea pietonala Lapusneanu reprezinta un mic centru vechi al orasului, fiind ticsit cu cafenele si terase pe o parte si de alta, in timp ce bulevardul Stefan cel Mare adaposteste cele mai cunoscute cladiri din Iasi: Mitropolia, palatul Roznovanu (care gazduieste Primaria orasului), manastirea Trei Ierarhi, iar bulevardul duce catre Palatul Culturii, cea mai emblematica constructie a Iasiului si complexul Palas.

Activitati 

Intins pe 7 coline, orasul promite vizitatorilor sai activitati de neuitat. Cei care isi doresc sa se aventureze catre locuri mai retrase au la dispozitie manastirea Cetatuia, ce ofera o vedere impresionanta asupra orasului, dar si zona Bucium, renumita pentru padurea sa deasa. Nici parcurile din Copou nu trebuie ratate, intrucat acestea sunt vizitate de un numar mare de persoane datorita aerului curat si linistii. Cafenele, cluburi si restaurante se gasesc la orice colt, insa turistii nu trebuie sa le rateze de pe cele din cadrul complexului Palas.

Manastirea Golia

Aceasta manastire este inconjurata de pereti grosi si impunatori, dar si de turnul golia, inalt de 30 de metri. Biserica este renumita pentru frescele in stil bizantin, usile sculptate cu detalii complexe si pentru bastioanele ce dateaza din 1667. Dupa ce a suferit in urma mai multor incendii si cutremure, manastirea a fost inchisa intre anii 1900 si 1947, iar abia in 1992 a fost renovata, iar astazi poate fi admirata in cele mai bune conditii.

Mitropolia Iasi

Aceasta catedrala a fost construita intre anii 1833 – 1839 sub indrumarea arhitectului Alexandru Orascu si a fost infrumusetata si decorata cu ajutorul pictorului Gheorghe Tatarescu. Incepand cu 1889 aici sunt gazduite moastele Sf. Parascheva, care atrag anual, la mijlocul lunii octombrie, zeci de mii de pelerini din toate colturile tarii.

Parcul Copou Iasi

Parcul Copou Iasi