Cel mai performant robot in chirurgie spinala si neurochirurgie din lume este acum prezent si la Iasi, asa scrie presa despre noul robot de la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Poate ca nu este cel mai performant, dar cu siguranta este printre cele mai performante din lume, iar iesenii in primul rand dar si romanii in general vor beneficia de tratamente moderne. Din 2019 Robotul Mazor X  va putea fi folosit la operatii complicate, car ein alte circumstante ar fi trebuit facute doar in strainatate.

Medicina din Iasi in topul mondial

Peste doua luni este programata prima inteventie cu Robotul Mazor X la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Evident va fi o premiera atat in judetul nostru cat si in tara. Cei 1,2 milioane de euro investiti in aparatura vor fi de acum in sprijinul romanilor, inclusiv a celor de peste Prut. In perioada ce va urma cadrele medicale din Spitalul de Neurochirurgie din Iasi vor participa la cursuri de perfectionare si formare pentru a folosi cu succes acest robot medical.

Iasiul a intrat astfel pe harta celor mai prestigioase institutii medicale din Europa, daca nu si din lume. Medicina romaneasca este una performanta, chiar daca ne pleaca an de an mii de medici si asistente medicale, pentru a obtine venituri mai mari, care sa fie in concordanta cu gradul lor de pregatire. Ne bucuram ca inceputul de an vine cu vesti bune pentru ieseni, odata cu zapezile si ninsorile de Boboteaza. Sa speram ca in curand vom avea si alte stiri pozitive din oras, judet sau de ce nu , din toata tara!

medicina Iași

Medicina din Iași in topul mondial