Maria Macsim Nicoara a fost gasita in coma in propria casa de catre un echipaj SMURD chemat printr-un apel la 112 de catre soacra ei. Detaliile accidentarii mezzosopranei din Iasi sunt acum cercetate de catre procurori, care au deschis o cauza penala pentru tentativa de omor. Povestea sotului pare trasa de par. Artista ar fi cazut pe scari si s-a ranit, sotul a dus-o in pat si abia spre dimineata soacra acestuia a sunat la 112, cand deja Maria Macsim Nicoara era in coma. Sotul spune ca nu a observat imediat incidentul, ca a gasit-o asa dupa un parecare intrval de timp.

Maria Macsim Nicoara gasita in coma in propria casa

Nimeni nu intelege de ce sotul Mariei Macsim Nicoara a avut de opt ore ca sa-si dea seama de starea grava in care se afla artista. Preluata dupa opt ore de un echipaj SMURD, mezzosoprana a fost dusa la spital, dar se afla si acum in stare grava, fiind in continuare in coma. Probabil ca se vor afla mai multe de la ea, in cazul in care-si revine. Medicii au gasit ca aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral cu hematom temporal stang. Suspectul  este in acest caz pianistul Codrin Nicoara, sotul artistei.

Cea mai plauzibila varianta luata in calcul de catre anchetatori este aceea ca artista a fost impinsa pe scari. Evident ca in aceasta faza a anchetei nu sunt probe care sa sustina aceasta varianta, insa intarzierea cu care familia acesteia a solicitat ajutor la 112 pune mari semne de intrebare asupra veridicitatii spuselor acestora.

Pana la aceasta ora nu sunt semne care sa ne faca sa credem ca Maria Macsim Nicoara isi va reveni din coma. La doar 52 de ani aceasta ar putea sa lase scena Operei Nationale din Iasi fara o voce greu de egalat.

 Maria Macsim Nicoara

Maria Macsim Nicoara gasita in coma in propria casa