Autobuzul fara sofer de la Mercedes Benz va fi in curand vazut pe strazile din Uniunea Europeana, deci o noua serie de recalificari pentru soferi, locuri de munca High tech, etc. O veste buna pentru calatori si una nu la fel de buna pentru romanii din Germania, de exemplu. Evident ca nu ne gandim sa-l vedem si prin statiile RATB de la noi, dar asta este o alta poveste. Din cate spun producatorii autobuzul a fost deja testat in Olanda pe strazile din Amsterdam, deci nu e o poveste SF ci una adevarata din zilele noastre.

Autobuzul fara sofer de la Mercedes Benz in curand pe soselele din Europa

Future Bus este numele acestui vehicul miraculos care merge cu viteze de pana la 70 de km/h si care nu are nevoie de sofer ( ma intreb, de taxatoare o fi nevoie? ), sau la ei s-a cam terminat cu mersul fara bilet? A, probabil ca platesti la urcare, sau la coborare cum deseori facem la parcarile din aeroporturi, deci si problema asta e rezolvata. In rest, ce sa mai zicem? Recalificari in scurt timp pentru soferii care pana acum faceau munca asta istovitoare.

Cred ca Iasul ( Iasiul ) avea nevoie de asa ceva, poate ca se termina cu ambuteiajele si rezolvam problema transportului in comun atat de anevoios in orasul nostru. Masina fara sofer este denja pe drumuri, chiar daca cei de la Google mai au inca de munca, uite ca nemtii de la Mercedes au rezolvat problemele, chiar astept ziua in care se va da in exploatare prima linie cu autobuzul minune!

Autobuz Mercedes

Autobuzul fara sofer de la Mercedes Benz in curand pe soselele din Europa