Anul acesta anul scolar incepe pe 12 septembrie, adica a doua zi de luni din luna si se incheie pe 23 iunie 2017. Asadar cateva zi in minus de vacanta anul acesta si cateva in plus anul viitor. Cum multi isi programeaza concediile pana in ultima zi de vacanta credem ca este oportun sa distribuim fiecare acest anunt venit din partea Ministerului Invatamantului, nu de alta dar sa nu ne trezim ca mergem la scoala cu cateva zile intarziere.

S-a modificat structura anului scolar 2016 – 2017, scoala incepe pe 12 septembrie

Anul scolar 2016 – 2017 incepe mai devreme si va avea doua semestre de 18 saptamani si respectiv 12 saptamani. Tot prin lege s-au anuntat si zilele libere in care nu se merge la scoala, pe 5 octombrie cand se va sarbatori „Ziua internationala a educatiei”, pe 1 si 5 iunie va fi iarasi liber, de ziua copilului si ziua invatatorului. Deasemenea au fost aduse modificari si programului cunoscut sub denumirea de ”Scoala altfel”.

Programul Scoala altfel va avea anul acesta doua saptamani, cate una pentru fiecare semestru. Iata ce prevede proiectul de lege pentru anul acesta:

a) Perioada 12 septembrie 2016 – 14 septembrie 2016, destinata acomodarii elevilor si profesorilor cu programul scolar si cu procesul de predare – invatare;

Anuntati prietenii sa se stie cand incepe anul scolar, sa nu ne trezim ca vom avea trei zile de absente nemotivate fara voia noastra! Interesant este ca totusi ziua oficiala in care se va sarbatori deschiderea anului scolar a ramas 15 septembrie, motivul pentru care s-a decis sa se mearga la scoala pe 12, chiar daca este luni – nu-l intelegem pe deplin, mai ales ca se putea modifica legea in asa fel incat se se stie ca invatamantul incepe in prima luni dupa sau inainte de 15 septembrie, fara sa mai fie nevoie an de an de astfel de modificari.

Anul scolar 2016 - 2017

S-a modificat structura anului scolar 2016 – 2017, scoala incepe pe 12 septembrie