Managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iași atrage atentia ca au fost depistate cel putin doua simptome destul de atipice pentru COVID-19 si da in acelasi timp cateva sfaturi despre cum sa ne protejam, in afara de purtarea mastii si evident a distantarii sociale. Mai nou cei depistati cu COVID-19 acuza dureri abdominale sau de cap. Asta si in cazul celor fara temepratura, sau care nu si-au pierdut mirosul si gustul. Noile manifestari pot induce medicii in eroare, mai ales in lipsa unor reactii tipice pentru imbolnavirea cu noul virus. Asadar testele raman singura modalitate de a fi siguri ca suntem sau nu bolnavi.

Doua simptome destul de atipice pentru COVID-19

Carmen Dorobat a dar recent un interviu unde a subliniat ca testarea tuturor celor ce vin la spitale, indiferent de ce simptome acuza, este foarte importanta. Mai mult, chiar daca nu aveti simptome respiratorii dar nu va simtiti bine, insistati sa vi se faca si testul pentru COVID, pentru ca s-a observat o agravare a starii pacientilor internati de curand, chiar si dupa 10 zile in care au fost asimptomatici.

Chiar daca nu mai suntem intr-o perioada de crestere a numarului de noi imbolnaviri, numarul crescut de cazuri noi arata ca nu suntem pe panta descendenta, iar in curand vor incepe scolile si facultatile, medicii asteptandu-se la o crestere a numarului de imbolnaviri. Iar Iașiul nu sta deloc bine cand vine vorba de numar de cazuri la 100.000 de locuitori. Asta se datoreaza in primul rand datorita focarelor, acele locuri unde numarul de infectati este mare, rata de transmisie fiind de 10 ori mai mare decat in restul tarii.

Simptome atipice COVID-19

Doua simptome destul de atipice pentru COVID-19