In topul preferințelor ieșenilor se pare ca este Restaurant spaniol în Copou, iar eu care sunt un gurmand va zic ca daca vreau un prosciutto crudo autentic – ar fi trebuit sa aleg un restaurant italian. Pentru cine nu stie, asta e carnea cruda de mistret, ca de aia e asa de scumpa. Italienii astia sunt mai ceva ca noi romanii, au o gramada de chestii gustoase, de la pizza si iata pana la prosciutto – adica pe romaneste jambon. La spanioli se numeste Hamon – adica acelasi jambon. Asadar daca mergi in Copou, ti se face foame: mergi la restaurantul spaniol, nu o sa regreti – nu o spun eu ci fostii clienti ai localului.

Unde mâncăm ieftin și bun in Iași

Va ziceam mai sus de pizza, italieni si iata ca va recomand azi Restaurant Di Napo din Iași, zice gura targului ca aici gasesti ce e mai bun, iar eu care pot compara cu ce am mancat in Milano, va garantez ca se apropie mult. DA, nu e chiar tot aia, dar raportat la pret si calitate, eu zic ca daca vrei sa nu regreti, fa macar o vizita la ei. Unde se gaseste? Pe Strada Palat 48, dar au si livrari online ( cel putin asa stiu eu ). Deschid la 11 ziua si inchid la aceiasi ora, seara adica la 23. Pofta buna!

Tot in Copou poti merge si la Restaurantele Partigiano, numele nu ce chiar autentic romanesc, dar asta e – nici Di Napo nu se poate lauda cu asta. Iar prima recomandare este la un local cu specific spaniol. Mai complicat este daca te decizi la ceva cu specific romanesc. Am vazut si o recenzie mai putin placuta pe Google Maps – vezi ce bine e ca ai asa ceva la indemana! Era vorba despre un italian care a stat cam 30 de minute pana i s-a adus comanda. Se mai intampla pe la noi, iar Antonio zicea ca nu era aglomerat. O fi, dar si ce zi o fi avut ospatarita nu intreaba nimeni?

Ieftin si bun poti manca la Fenice Palas Iasi. Deci aceiasi zona dar cu nume la fel de neaoș – am glumit, nu mai gasesti ceva de genul Hanul Ancuteti sau La nea Vasile ( Nae Nicolae? ). Eu zic sa veniti voi cu comentarii ca sa fie mai corecta lista asta cu localuri din Iasi, unde mananci si iefti si bun. ce ziceti?

Copou

Unde mâncăm ieftin și bun in Iași