In mod cert ca daca ai un PFA o sa ai la un moment dat nevoie de un contabil, iar Iasiul este un oras unde multi au infiintat firme. Stiu ca deja multi romani sunt depasiti de situatia fiscala, impozitul ala pentru PFA-uri de minim 2000 de lei pe luna pentru CASS i-a facut pe multi sa-si inchida afacerile. Dar daca tot esti pornit sa-ti deschizi o afacere, este evident ca cele mai mici cheltuilei si dezavantaje le ai daca iti deschizi o intreprindere individuala. Chiar si un cabinet psihologic poate functiona in acest mod.

Contabil PFA in Iasi

Parerile despre Solo sunt oarecum impartite, sunt destul de ieftini dar si serviciile sunt destul de limitate, cel putin la momentul acesta. Ma gandesc ca pe masura ce isi vor largi activitatea vor creste si preturile, asa ca pana la urma tot la un contabil clasic vei ajunge. Asta pentru ca cei de la guvernare schimba atat de des legislatia, incat esti mereu luat prin surprindere si ai nevoie de un sfat avizat. In Iasi se infiinteaza lunar lal fel de multe firme ca si cele care se inchid. Practic este un cerc, unii nu mai fac fata cheltuielilor si hatisului legislativ, altii spera ca le va fi mai bine ca privati, decat ca angajati.

Am vazut oferte de conatabilitate PFA de la 5 euro pe luna, desi sa fim seriosi, la 25 de lei este evident ca mai mult muncesti tu decat contabilul.  Pentru ca de fapt iti poti tine singur contabilitatea in Excel – ai nevoie de doua coloane, incasari si plati, diferenta fiind venitul impozabil. A, nu toate cheltuielile sunt deductibile, dar la un PFA mic, totul este destul de clar. Sunt si programe gratuite de contabilitate, doar ca de fapt declaratiile sunt problema, mai exact depunerea lor la timp. Daca mai ai si facturi externe, de la clienti firme din Uniunea Europeana, ai nevoie de acel certificat TVA intracomunitar, care nu-ti ajuta la nimic, dar mai este un document care trebuie depus la Fisc.

Probabil ca te gandesti sa-ti cauti inca de pe acum un contabil pentru PFA, de preferat sa fie din Iasi, pentru ca acolo locuiesti si tu. Iar noi am decis sa ii listam aici pe portal, trebuie doar sa-si exprime dorinta. O facem gratis? NU, cerem o cafea! Asa o sa fie toata lumea fericita, noi ca avem cafeaua asigurata pentru o zi pe luna, PFA-ul ca are de unde alege si conatbilii ca au expunere si deci potentiali clienti.