Nu stiu de ce nu am scris pana azi despre cel mai la moda subiect, cazul de peste un milion de lei al domnului Dumitru Buzatu, baiatul ala care cica avea banii la el pentru a merge la pescuit, pe post de momeala. A, de fapt momeala era insemnata de baietii de la DNA ( doamna – prescurtare ), iar el a cazut in plasa. O sa scape Mitica de stat la racoare? Depinde de cine si ce vrea, daca se vrea un exemplu de cat de eficienta e justitia, DA – sa sa stea ceva timp – nu mult, doar asa sa-l uite lumea, dar ar mai fi ceva de luat in calcul – abia am scapat de MCV-ul ala, ar fi pacat sa-l primim inapoi cadou pe inca 20 de ani!

Ca intre vecini, se ajuta intre ei

Am observat ceva ce nimeni nu a comentat, domnul Dumitru Buzatu, desi miliardar la propriu si la STAT, se plimba cu o Dacia Duster, nu cu un Porsche ca altii. Ar mai fi interesant cum de tocmai vecina lui l-a arestat, e de bine sau NU? O fi cartier de bogati, sau nu o fi? N-am idee, dar vad ca in loc sa ne dea la stiri chestii care ne ard, zilnic avem o stire minim, pe ora – despe Buzatu. Poate le sta pe buze, limba parca era, dar am mai avansat si noi. Nu cred ca vom avea prea curand un verdict, posibil sa se prescrie fapta, mai rau ar fi sa-l vedem repus in functie si cu ceva compensatii banesti, dar sa nu anticipam.

A mai fost cazul lui Piedone, la Bucuresti – ce s-a facut in cazul lui? Nimic, l-au condamnat si acum e la locul lui, a mai primit si despagubiri. Oare cine-i de vina in cazul din capitata? Procurorii ca au insistat, judecatorul ca l-a pus la racoare sau cine? Cazul lui Dumitru Buzatu pare clar, a fost prins cu mita in buzunar, suma e colosala pentru o tara – nu mai zic de judet – dar care va fi finalitatea? Mai crede cineva ca in cazul uni judet sarac se invart ataia bani, dar in cazul altora ( Iasi, Cluj sau Bucuresti – asta nu-i judet )  banii sunt mai putini? Cati bani se fac la centru, daca la periferie e vorba de milioane?

Asadar astept sa vad comentariile voastre, dar sa fie decente, sa pe pot aproba. Nu e nevoie sa incriminati omul, ci fapta, modul in care ne trateaza statul – se zice ca noi suntem statul, dar eu zic ca ei sunt de fapt statul, pentru ca noi din afara lui, nu putem accede la decizii. OK, nu votezi sau votezi, ei tot aia sunt – la oferta, pe liste sau uninominal, nu vezi un nume nou sau curat pe listele de vot!